Byt textilier och förändra hemmet

De flesta vill förmodligen ge sina hem ett litet ansiktslyft ibland, utan att behöva renovera och spendera hutlöst mycket pengar. Dessa personer kan göra en stor förändring i hemmet bara genom att byta ut textilierna. Byt ut kuddfodral, mattor samt gardiner och vips, så är hemmet förändrat.

799669-golden-fabric

Den som kan en del om inredning vet att mycket kan göras i ett rum eller hem med små medel. Exempelvis kan rummet få en helt annan känsla och utseende om man byter belysning i det. Något annat man kan göra enkelt för en billig penning, för att fräscha upp och förnya ett rum, är att byta textilier i det. Byter man exempelvis ut kuddfodralen i soffan, mattorna och gardinerna, får man helt plötsligt ett nytt rum.

Återvinn gamla textilier

Något annat som är oerhört bra med textilier är att när man byter ut dem, kan man istället för att slänga dem lämna in dem på återvinning. På Sveriges radio kan man läsa om att insamlingen av textilier i Uppsala har tredubblats. De textilier som man lämnar in går antingen till en secondhandmarknad där de säljs igen eller så återvinns textilfibrerna och används igen till exempelvis klädsel i bilar eller stoppning i möbler.

Textilier för olika smaker

Byter man ut sina textilier i hemmet kan man alltså göra det med gott samvete. För att verkligen ge hemmet ett lyft och förnya det måste man våga satsa på djärva textilier. Zebramönster, batik och starka färger är snyggt. Vill man hellre ha en romantisk touch i hemmet bör man istället satsa på bleka pasteller och skira gardiner med volanger. Den som vill köra på ett säkert kort kan istället satsa på grått, eftersom grått har blivit det nya svarta. Grått är en tidlös färg och aldrig har den varit så populär som nu. Blanda olika nyanser av det gråa för att skapa dimension.