Designade möbler på tronen

Det är inte bara i de nordiska länderna som den nordiska, ofta enkla, ljusa och avskalade designen, är populär utan stilen och möbeldesignen har även blivit populär i andra länder runt om i världen. Vi som själva bor i Norden känner kanske till designen allra störst och har även det största utbudet att välja bland. Vill man själv hitta snygga designade möbler kan man leta på nätet, i något av de större möbelvaruhusen eller finna inspiration kring hur inredningen kan utvecklas på någon av de mässor som anordnas i någon av Nordens större städer.

Under året brukar en del stora mässor arrangeras där man samlar de bästa från nordiska designers och snygga designade möbler. Under september månad var det återigen dags för en av de allra största mässorna med nordisk design i fokus. På Formex-mässan i Stockholm, som nästa gång kommer att inträffa i januari 2012, samlades över 900 utställare och runt 25 000 besökare över både möbelklassiker och nyskapande favoriter inom den nordiska designen. Mässan marknadsförs som den största samlingsplatsen för nordisk inredningsdesign och har helt klart en hel del att erbjuda sina besökare.

Som svenskar är det lätt att man automatiskt lägger störst tonvikt på det som har producerats inom landets gränser men när det gäller den nordiska designen så kan vi ibland hamna i skuggan av våra grannländer. Passa därför på att utforska inte bara det svenska när det gäller möbeldesignen.