Fint hemma

Livspusslet har blivit ett begrepp sedan det introducerades av fackförbundet TCO för några år sedan. För många är det svårt att hinna med att sköta hemmet, och samtidigt även hinna med jobbet, resor till och från arbetet, skjutsa barnen till och från olika fritidsaktiviteter och hinna med egna fritidsaktiviteter, vare sig det är yoga eller att leda en barnteatergrupp.

Hemmet har dessutom blivit allt viktigare för många människor, och om man inte har det fint hemma så trivs man ofta inte. Men hur hinner man med städningen när man ska ha tid för allt det andra också? En första lösning kan vara att hyra en städhjälp. Det finns idag många företag som erbjuder städhjälp. Ett exempel på en sådan firma är Hemresursen, som erbjuder städhjälp i Stockholm med omnejd.

Sedan finns det många småtips också. Man behöver inte göra som Pippi Långstrump och åka skridskor på skurborstar över golvet, men man kan göra städningen lite roligare. Ett sätt är att utrusta sig med en dammtrasa när man ska ringa ett längre telefonsamtal. Har man headset till telefonen hinner man damma ganska mycket innan samtalet är över, kanske rent av alla prydnadssaker i hyllan. Hittar man dessa luckor i vardagen kan man få ganska mycket städat under en arbetsvecka.