Fixa finaste uteplatsen

Just nu är det många som bygger altaner eller uteplatser till sina hus och vad är egentligen mysigare än att sitta utomhus en varm sommarkväll? För att skapa en riktig rumkänsla ute kan man bygga ett bra vind- och bullerskydd till uteplatsen och inreda med årets trendigaste möbler.

261627-garden-furniture

I Expressen kan man läsa att det just nu är trendigt att ha en altan eller en uteplats och att allt fler vill bygga en för att sedan styla den snyggt. I artikeln tipsar man om att man kan inreda den med gröna växter, korgstolar och färgstarka detaljer för att göra den fin och mysig. Man tipsar även om att det är hyfsat lätt att göra om gamla möbler ifall man inte vill lägga pengar på att köpa nya. Till exempel kan man spraya stolar i ny färg och slipa samt måla om ett gammalt bord.

Boom för murar och plank

För att göra altanen eller uteplatsen till ett eget rum och verkligen skapa den där rumkänslan som man är ute efter, gäller det att fixa ett bra vindskydd så att man inte sitter helt öppet. Detta kan man göra genom att till exempel bygga ett plank av trä eller bygga en mur av sten. Är man inne på spåret att bygga en mur kan man hitta sten till det på nätet på sidan http://www.alltisten.se. För ett par år sedan skedde verkligen en byggboom för murar och plank och i Sydsvenskan kunde man läsa att bygget av murar och plank runt villor och andra fastigheter hade fyrdubblats på bara tio år.

Trender inom möbler

När det kommer till trender i uteplatsinredningen sker självklart förändringar varje år och i år gäller naturliga färger, istället för skarpa färger som var populära förra året. Något annat som är trendigt inom utomhusmöblerna är att det gärna får vara väldigt hållbara möbler som inte behöver underhållas så mycket. Vi är nämligen trötta på underhållsarbetet och vill nu endast ta in dynorna när det regnar eller är dåligt väder och kanske på sin höjd torka av möblerna då och då. Ytterligare något som är trendigt i år på uteplatsen är att ha mycket grönt och gärna ha krukor med vackra blommor i som man ställer lite här och var. Läs mer.