Fönster i nya material

När det gäller fönster har vissa material länge haft ett sämre rykte än andra. Det har sällan berott på materialets egenskaper som sådana, utan mer på att designen inte har ansetts vara kompatible med det nordiska stilidealet.

Men nu har någonting hänt. De material som fönster tillverkas i är enkla att utforma så att de kan användas i de flesta sammanhang. Drutexfönster i Göteborg är ett av flera företag som erbjuder väldesignade fönster. Även deras modeller i PVC och aluminium passar på de flesta fasader, även traditionella röda trähus.

Även tidigare användes fönster i plast och aluminium, då de har två stora fördelar. De behöver till skillnad från träfönster inte målas och kittas varje år, och de är också billigare än träfönster. Behöver man ett fönster med speciella mått, kanske för att man har ett tornrum i villan, kan man beställa ett fönster som passar hos en fönsterfirma. Det blir inte riktigt som att måttbeställa träfönster på den lokala snickerifirman, för de här fönstren tillverkas för det mesta i Polen, men resultatet blir lika bra. Om man inte tycker om att serva träfönster varje år blir det rent av ett bättre resultat, sett till det årliga arbete man slipper i fortsättningen.