Låt dig inspireras

Det är när vi inspireras som vi kan utvecklas och som vi mår bra. Vi behöver inte veta vad som försiggår i våra hjärnor, bara det att vissa ord, ting eller möten kan få igång våra tankar och se saker i ett helt nytt ljus. Att bli inspirerad av vackra byggnader och andra konstföremål är det bästa som finns då vi går i renoveringstankar. När du väl fått den rätta känslan av hur du vill ha det är det bäst du vänder dig till en professionell hantverkare som kan komma med sina tips och synpunkter. Ett förslag är handkraftbygg.se som ser till att förverkliga dina drömmar.

Den första skyskrapan och andra kända byggnader

Det var under slutet av 1800-talet som de första skyskraporna restes. Ordet Sky scraper myntades för första gången 1889, och genom stålstommarna kunde man bygga på höjden, och inte längre enbart på längden.  Det var i Chicago som startskottet gick, och det var heller ingen slump

”Staden präglades av en explosionsartad tillväxt och befolkningsökning, från 300000 invånare 1870 till tre miljoner 1930. Det faktum att Chicago drabbades av en svår brand år 1871 underlättade dessutom en radikal omdaning av stadsbilden under uppbyggnaden. Skenande markpriser och spekulationsekonomi gjorde förstås även sitt till för att skapa idén om det höga huset.”

Nu kanske man inte blir inspirerad av hur skyskraporna ser ut, men kanske av hur de kom till och vad de står för. Att man kan tänka utanför ramen för att se till att få allt att fungera i sitt hem. Vill man ha lite mer fantasi och färg är det lätt att bli inspirerad av Antoni Gaudi. Mannen som är en världskänd arkitekt och leker med former och hyperbolisk geometri. Han är fadern till den vackra, och ännu inte färdiga kyrkan, Sagrada Familia samt står bakom de fantastiska fasaderna såsom Casa Mila, Casa Battlo och det härliga taket med dess trappor på Casa Mila. Han är en fantastisk arkitekt och kittlar våra sinnen och kan med enkelhet få oss att känna oss lite grå och tråkiga i vårt eget hem. Vilket inte är fel. Men, om vi vill ha lite färg och värme är han rätt man att studera.