Nordisk design fortfarande stark

Sverige och norden har länge varit en stark kraft att räkna med när det gäller designs och främst möbler. Men också i belysning, smarta picknickset och tyger. På Ikea så har alla designs som gjorts av de svenska designerna blivit sålda utomlands. Danska designers har dock länge varit ledande något de flesta kunniga om inredning håller med om . Danska stolar och möbler har helt enkelt räknats som mer exklusiva än andra.

Produkter från Lene Bjerre visar på en stark design i en hård ekonomi. De klassiska lyktorna som andas vintage och rustik är väldigt framgångsrika på marknaden. Hur man vet att det är en riktig Lene Bjerre design när du ska köpa en ljuslykta:

  • Lene Bjerre design leker mycket med korg, ljuslyktor kan helt enkelt se ut som att de ska föreställa en liten korg men är i själva verket en lykta. Små tygpåsar med samma funktion har också flätade korgband.
  • Ljuslyktor som påminner om en gammaldags design finns i flera olika varianter och i det här fallet ligger fokus mycket på färgen. De som är gjorda av trä har ofta en khakifärg som gör dem unika.
  • Ljuslyktor i metall, stål och silver är bara några av de speciella ljuslyktorna som Lene Bjerre tagit fram, här kan man också hitta flätade handtag, något man inte ser varje dag.
  • Oljelamporna kan i första taget se trasiga ut men är alltså meningen att ha en väldigt gammal och sliten look. Dessa är gjorda i keramik som spruckit och ger ett slitet utseende. För den som gillar fransk romantik så är det här ett utmärkt val.