Renovera köket

Att renovera köket är någonting de flesta drömmer om men det är långt ifrån alla som gör det. Några som gjorde sitt köksprojekt till verklighet kan du läsa om i detta inlägg – och kanske få lite inspiration till att själv renovera.

Egentligen letade de inte alls efter någon ny bostad. Sofia Siljedahl och Michael Lindström bodde mitt i Göteborg med nära till allt. Men Michael satt ofta och surfade på olika bostadssajter, “för att det är så kul att kolla hur andra har det”. Och plötsligt dök en oemotståndlig annons upp – ett missionshus skulle säljas i Gunnilse norr om Göteborg.

Så står det inledningsvis i en artikel från Expressens Leva & Bo. Vidare kan man läsa att huset i fråga var från 1917 – och att paret lyckades rusta upp det så Kök headerpass mycket att det är ett helt otroligt hem. Detta är inredningssnusk när den är som bäst, och om man kikar på bilderna blir man otroligt inspirerad att själva renovera och snygga till sitt hem. Just köket är det som ger störst intryck. Paret har lyckats bevara det gamla köket, med skåpluckor från 50-talet. Golvet är av ett fantastiskt träslag vilket de har inrett en matchande matgrupp. De har verkligen fått ihop det helt och hållet.

Du som är intresserad av inredning och då främst kök bör även kika in denna artikel från Aftonbladet. I artikeln får vi möta Jimmy som då själv är inredare. I artikeln visar han stolt upp sitt kök, som han själv säger blev väldigt rustikt, praktiskt och hjärtligt – och en kan inte alls säga emot. Det märks att köket har fått mycket kärlek och att man har lagt mycket energi på att få det precis rätt. Det är fullt av snygga detaljer och återigen är det en matgrupp som håller ihop hemmet. Den stora industrilampan i taket gör att man nästan börjar dreggla av avundsjuka.

Till dig som vill renovera

Vill även du renovera till dig kök? Det går faktiskt att göra ganska mycket med enkla medel. Det första du bör göra är att hitta ett tema som passar dig, och dettakök renovering ska du sedan hålla dig till genom hela renoveringen. Tänk om du ska ha ett vitt kök med färg detaljer i kanske gult – då är det bra om du ser till att kakel, golv och väggar är vita, för att sedan addera det gula i inredningen. Fundera även om du vill ha ett modernt kök eller ett mer rustikt och gammalt kök som Jimmy i artikeln från Aftonbladet. När du väl har bestämt ett tema kan du välja vad du ska byta ut och om du kanske ska köpa någonting nytt. En idé är att köpa en helt ny matgrupp, eftersom det verkligen skapar en helhet i köket. Du hittar ett stort utbud av matgrupper här: http://confidentliving.se/produkter/mobler/mobelgrupper/matgrupper. Det är även smart att se över vad du kan göra vd renovering – om du ska göra mycket eller lite, allt på en gång eller uppdelat i sessions.  Det kan vara en bra idé att renovera köket stegvis om du inte har så mycket ekonomi att röra dig med, men då får du se till att ha tålamod inför att det ska bli klart.