Tänk smart kring renoveringen

Att renovera hela eller en del av sin bostad är en investering i både bostaden och för ditt välmående. Det är ofta en krävande åtgärd och det finns många aspekter att ha i åtanke gällande renoveringsprocessen som kan vara avgörande för projektets slutresultat och din ekonomiska situation.

I och med att bopriserna fortsätter att öka, främst i storstäderna, kan det vara läge att utföra renoveringsprojekt i sin bostad för att säkerställa en högre vinst vid försäljning. Det gäller dock att ha koll på vilka objekt som spås bli mer attraktiva än andra och i vilka regioner i landet, läs mer.

Budget och lån för renovering

Inför renovering av din bostad behövs först en avgränsning kring vilken del av bostaden man ska fokusera på eller börja med för att kunna sätta en budget. Sedan är det dags att bestämma hur renoveringen ska finansieras. Många långivare beviljar lån för renoveringar av bostad och det är vanligt att betala för renoveringar med privatlån, men då gäller det att hitta ett lån med låg ränta. Genom enkla privatlån med Springfinance säkras en låg ränta med räntegaranti. Detta innebär att räntan justeras om du erbjuds en lägre ränta hos konkurrerande långivare. Du ska däremot undvika sms-lån eftersom det skuldsätter dig mer än nödvändigt och gör din ekonomi sämre. Enligt Expressen är räntan på dessa snabblån skyhög vilket ofta ger återbetalningssvårigheter som kan sätta låntagare i en dålig sits.

Tips för renoveringen

I en artikel från Dagens Nyheter ger arga snickaren råd om hur man undviker missöden under renoveringen. Det står det bland annat att det är viktigt att ha en väluttänkt plan kring sin renovering och att inte sätta orimliga tidsmål. Att renovera under semestern är inte hållbart i längden och resulterar ofta i ett halvfärdigt projekt. Det gäller att anpassa sitt renoveringsprojekt efter erfarenhet, rimlig tidsplan och budget för att få det hela att flyta på smidigt. Det bästa är att läsa på och prata med människor som nyligen renoverat hemma innan man sätter igång med sitt eget projekt. Detta för att få perspektiv på hur hela processen kan se ut, vad som kan gå snett, vad som kan gå bra och framförallt för att få användbar input.