Tips för ett ljusare hem

Ljusinsläpp är en viktig del i ett hem. Om ett hem är mörkt, murrigt, lågt till tak och dessutom har många små rum och vrår så spelar det ingen större roll hur vackert inrett hemmet är. Mörker kan dra ner känslan i ett hem avsevärt, oavsett om det är snyggt inrett. Ett av de vanligaste sätten att skapa ljus i ett hem är genom att undvika mörka färger på väggar och möbler. Att ha ljusa, helst vita väggar är en bra och klassisk grund som också är lätt att matcha med möbler och accentfärger.

Pojke i vackert fönster

Släpp in ljuset

Ett hem med många väggar och små rum känns nästan alltid trångt, oavsett om det faktiskt har ett bra ljusinsläpp från fönster och kanske dessutom högt till tak. Ett bra sätt att låta ljuset flöda in genom hemmet är att ta bort några av innerväggarna. Antingen slå ut dem helt och låta hemmet ha en öppen planlösning, eller ersätta de vanliga innerväggarna med glasväggar. Störst inom glasarkitektur är Fasadglas som är stor både erfarenhet och stort sortiment av olika typer av inredningsglas och glasfasader.

Mellan kök och vardagsrum, eller kök och sovrum, är det kanske inte ultimat att ha helt öppet eftersom matos sprids väldigt snabbt om det är öppet från köket. Mellan sådana rum är det därför perfekt att ha glasväggar. Eftersom man kanske inte vill ha en helt genomskinlig vägg in till sovrummet, men ändå ha ett bättre ljusinsläpp, så kan en idé vara att slå ut bara ett litet fönster i väggen mellan till exempel köket och sovrummet. Ett innerfönster släpper igenom mycket ljus mellan hemmets olika rum, samtidigt som det är lätt att dra för en liten gardin när man vill vara ostörd, ska sova etcetera.