Trender och nordiska textildesigners

I höst är det olika typer av textil som kommer att stå i fokus. Hösten är en period då många ser framemot mysiga kvällar hemma tillsammans med vänner. Den känsla som hösten ger brukar även infinna sig i inredningsmagasinen. Det ljusa och fräscha blir ett minne blott, för under hösten är det betydligt fler som vill åt det bohemiska hållet.

”Vi dekorerar pallar med vävda band och lindar in stolar i tygbitar. Allting är lika lätt. Prickigt, randigt, enfärgat. Murrigt går alltid hem. Den bordeauxfärgade sammeten tar för sig, liksom klarrött, solgult, dalablått och gräsgrönt. Vilken gosig höst det kommer att bli.”(Hitta artikeln)

Svenska textildesigners genom tiderna

I Norden finns många kända textildesigners och designers där det är tryck på tyger och textilier som står i fokus. Några av de individuella, kända namnen inom textil är bland annat Astrid Sampe samt Elsa Gullberg, som grundade det som idag är Svensk Form. Andra mönstrade textilier som har fått ett stort genomslag i många av de svenska hemmen är dem från Svensk Tenn, som haft designern Josef Frank i spetsen.  Även nordiska designers har blivit kända, även utanför Norden. Idag är exempelvis mönstren från Marimekko något som många känner igen.

Fördelen att förändra med tyger
En av de absolut största fördelarna med att kunna förändra utseendet och inredningen med hjälp av tyger, är att det är betydligt billigare att klicka hem nya gardiner eller en ny bordsduk på nätet, mot vad det är att köpa en helt ny soffa.  Precis på samma sätt som att det är lättare att köpa nya överdrag till kuddarna i soffan mot att möblera om hela bostaden.