Väldesignade pooler

Svenska pooler är ofta, precis som mycket annat svenskt, väldesignade. Det kan handla om att välja en annorlunda form på poolen, som harmonierar med tomten och skapar ett behagligt intryck. Det kan också handla om att klä poolen med mosaik och skapa olika mönster i den. Mosaiken kan också visa hur djupet varierar, om det gör det, så att man vet var det är säkert att dyka i och var man inte bottnar.

Men även om det är populärt med pooler klädda med mosaik i medelhavsstil, till exempel romerska mönster med amforor och olika typer av fiskar, så går det även att göra något lite mer modernt. Det går att bygga en pool helt i rostfritt stål, så att kanterna och botten är i ett stycke. En sådan design blir mycket dyr, men det går att få en liknande konstruktion i plast eller kompositmaterial.

Den perfekta poolupplevelsen handlar dock inte om hur själva poolen är utformad. Även området runt poolen bör vara genomtänkt och väldesignat. Det kan handla om att jämna ut nivåskillnader genom att bygga ett trädäck, som då blir en naturlig samlingspunkt på tomten, eller på andra sätt anpassa både tomten och poolen efter varandra, och på detta sätt åstadkomma the ultimate swimming pool experience.