Vill alla bo ljust och fräscht?

I dag skriver vi om hur många är som galna i det vita och ljusa hemmet, medan andra vänder helt om och bor med starka kulörer och mycket konst. Vi skriver även om ett enormt townhouse som är till salu i Göteborg, för cirka 20 miljoner kronor.

 

inredning öppen planlösning2När man bor i ett hus eller i en lägenhet med stora, ljusinsläppande, fönster kan det vara bra att montera upp solskydd som gör att soliga dagar inte blir alltför varma och ljusa på sommaren. För att hitta persienner och markiser i Stockholm kan man titta in Persiennkompaniet bland annat.

Det är inte alla som gillar att bo i vitt, grått och naturbeige. Men sedan Solsidan och andra inflytelserika serier kommit, där allt är ljust och fräsch, tycks svenskar som galna i vitt, raka linjer, svart och grått.

Minimalism och shabby chic tilltalar dock inte alla. Och tur är det, för att det ska till med lite variation och kreativitet ibland. I Expressen kan vi läsa om hur konstnären och skådespelaren Birgitte Söndergaard bor i en riktig färgexplosion. Ombonat, mysigt och bohemiskt med en touch av romantik och mysticism. Våningen på fem rum och kök är riktigt inbodd, med kakelugn, gröna väggar, stor konst upphängt och ståendes lite här och var.

Drömbostaden till salu i Göteborg

I en artikel i Göteborgs-Posten kan vi läsa om hur en femvåningslägenhet (!) på fin adress i Göteborg nu ligger ute till försäljning. Priset ligger på drygt 20 miljoner kronor, men för dessa pengar får man 430 kvadratmeter bostad med hiss och målade burspråksfönster. Högt i tak, stuckaturer och valv, är ledordet i det townhouse som nu står ute till försäljning, på grund av att barnen är utflyttade och endast två bor i det enorma huset. Lägenheten är förmodligen den största i hela Göteborg, samtidigt som det ligger centralt i stan. De få som har råd med lägenheten kan skatta sig lyckliga med andra ord.

I Dagens Nyheter kan vi läsa om hur det dock är stiltje på bostadsmarknaden, en marknad som varit överhettad en längre tid. Läget är nu mer avvaktande och lugnare. Experter spår att det kan ha att göra med nya regler om amorteringskrav som Finansinspektionen förordat om.